#RunHappy


С „Brooks” имаме зелени възможности, дори през есента

от Биляна Дешева, Екип RunningZone

С навлизането на новата колекция есен/зима на „Brooks“ решихме, че е време да разгледаме подробно и развитието на иновативните технологии на марката. Особено по отношение на околната среда, тъй като „Brooks“ вече повече от десетилетие отъпква една по-екологична пътечка. А всички обичаме да бягаме далеч от навалиците. Когато това е бранд, който не е част от мултиспорт индустрията и е отдаден само на бягане, доверието ни нараства.

Всеки бегач, професионален или не, копнее да намери перфектната маратонка. Тази, с която ще бъде светкавично бърз, с която ще стъпва на облаци и с която ще бяга безброй сезони. И наистина възможностите са много. Но когато стане дума за инвестиране в обувки, започваме да мислим в малко по-дългосрочен план.

Повечето бегачи научават от личен опит какво трябва да търсят в една маратонка и така се запознават с различните технологии. Пяната е най-важният компонент.

В историята на производството си „Brooks“ развива различните страни на своите обувки, но през недалечната 2006-а година, решава че е време да разработи една по-добра пяна, а именно – MoGo. Тя е по-добра в няколко аспекта – омекотяване, издържливост и биоразградимост.

Подобно на бегачите, които обгрижва, брандът също е ориентиран към бъдещето. Затова освен иновативните технологии, „Brooks“ отдава заслужената важност на материалите, с които работи. Всъщност тези две линии на търсене в един момент се преплитат и така се появява известната DNA BioMoGo пяна. Това е първата в света изцяло биоразградима пяна, разграждаща се 50 пъти по-бързо от стандартната EVA пяна. За да бъдете подобаващо впечатлени, ето го и превода – обикновената пяна се разгражда за около 1000 години, а DNA BioMoGo – за 20.

С тази иновация „Brooks“ наистина доказва, че е устремен към светлото бъдеще. А в следващия ход на бранда блясва неговата ценностна система. Науката зад свръх-меката, адаптираща се пяна е споделена със света, без страх, че ще бъде задмината. За тях конкуренцията е само повод да се развиват.

Всичко това се случва още през 2007 г., а оттогава „Brooks“ продължава да усъвършенства своите технологии и системи, внасяйки все нови и нови подобрения. Няма как да не отбележим брилянтността на DNA разработките. Например със своята DNA AMP пяна, марката предлага страхотна възвращаемост на енергията. А върху тази технология брандът работи почти 3 години. DNA Loft пяната, която „Brooks“ наскоро включи в играта, представлява проста формула от пяна, въздух и гума, която надхвърля стандартното омекотяване в маратонките. Съвсем различна и иновативна е и нововъведената холистична система за съпорт GuideRails, която измества познатите до сега системи за поддръжка, предлагайки решение за „полезен” съпорт, който играе роля само, когато е нужно.

Има и куп други подробности, които допринасят за чудесните пробези с обувките на „Brooks“. Но наистина достойни за възхищение са иновациите на брандът в сферата на опазването на околната среда. „Brooks“ демонстрира своята екологично и обществено съобразна философия, и в облеклото, което предлага. Тук марката е сертифицирана от фирмата „Bluesign“, която съблюдава целия процес на производството на текстил. Сертификатът на „Bluesign“ гарантира, че всяко звено във веригата работи към един по-устойчив процес на производство. Все повече от облекла на бранда са от рециклирани материали.

И за да не загубим финансистите сред вас, ще споделим че Brooks Running е собственост на Berkshire Hathaway, а всяка година по време на годишната среща на фонда Уорън Бъфет е с нова обувка Brooks специално изработена за него и с неговото лице на нея 🙂

И така, скъпи бегачи, ако гледате към бъдещето с по-екологични съображения, многообичаният бранд „Brooks“ вече се е погрижил да ви осигури нужния „отговорен“ избор при намирането на точните маратонки.

 

Разгледайте обувки за бягане Brooks тук

Разгледайте облекла за бягане Brooks тук