ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

Съгласно Закона за защита на потребителите (ЗЗП) стоката, получена от клиента, поради естеството на търговията в Интернет, може да бъде върната в 14-дневен срок, без изрични основания за това, стига състоянието на стоката да бъде същото, в което е получена, не е използвана освен за проба, не е увредена целостта на опаковката и има ненарушен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н.). При електрониката уредът се приема за нов и в ненарушен търговски вид, ако не е регистриран към приложението (ап-а) и/или не е ползван за регистриране/записване на активности с него и не е стартирана международната гаранция.

Имате право да върнете продукт от направена поръчка в рамките на 14 календарни дни, без изрично задължение да посочвате причината за вашето решение, като срокът за връщане на продукт приключва след изтичане на тези 14 календарни дни, считано от датата на доставка.

За да упражните правото си на връщане, трябва да уведомите Running Zone за вашето намерение, като изпишете номера на поръчката или номера на фактурата заедно с имената и IBAN сметката на титуляра, по която трябва да бъде възстановена сумата, и изрично заявление, че се отказвате от съответната доставена поръчка. Препоръчително е да използвате формата за връщане и замяна на поръчка, която придружава всяка доставка.

При връщане на поръчка, Running Zone ще възстанови платената стойност на върнатия продукт/и, не по-късно от 14 календарни дни от датата, на която сте ни уведомили за отказа си. Дължимата стойност ще бъде възстановена по банков път.

Running Zone запазва правото си да отложи изплащането на сумите, докато не получи продуктите обратно и не се увери в ненарушения им търговски вид и наличието на всички етикети, стикери и придружаващи продукта документи.

Когато полученият продукт не е правилния размер или не отговаря на очакванията ви, с удоволствие ще заменим с друг продукт или размер. Моля, не сваляйте етикети и стикерите преди да премерите получения продукт/и, както и не нарушавайте търговския му вид. Running Zone си запазва правото да ви изпрати друг продукт, след като получи върнатия и се увери в търговския му вид. Замяната става в рамките на 48 часа от получаването на върнатия продукт (събота и неделя, както и празнични и почивни дни могат да увеличат срока за замяна).

Какво да направите, ако искате да върнете или замените продукт?

  • Свържете се с Running Zone чрез формата за контакт или използвайте формата за връщане на продукт, която е на гърба на фактурата, с която сте получили продукта/продуктите. За да възстановим платената от Вас сума, моля не пропускайте да предоставите банкова сметка, по която да получите сумата.
  • Продуктът, който желаете да върнете или замените, заедно с попълнената форма за връщане и замяна, моля изпратете на адрес: гр. София, ПК 1799, Младост 2, бл. 261Е, магазин 1, “Рънинг Зоун” ООД, тел: +359 2 423 35 35 и и-мейл: info@runningzone.bg.

Моля, имайте предвид, че разходите за връщане и/или замяна ще бъдат за Ваша сметка съгласно действащата тарифа на куриерска фирма Еконт.