Коледен наръчник за бегачи 2019


Сезонът на подаръците е тук! Ако се чудите какво да подарите на бегач или на близък, който искате да запалите да бяга, тази статия е за вас. Прочетете я до края, за да си спестите лутане по магазините, висене на опашки и колебанието „Ще се хареса ли този подарък?“.

Бягането през зимата продължава да е един от най-приятните начини да бъдеш активен и да спортуваш, ако имаш правилната екипировка. Опитните бегачи вече са помислили за екипировката си и по-вероятно не им липсва нищо важно, но винаги има аксесоар, който ще ги зарадва, защото е супер технологичен и полезен, и по-вероятно са отложили да си го набавят във времето или просто се нуждаят от поредния чифт обувки за бягане:) Ако пък бегачът е начинаещ, то със сигурност имате широк избор от потенциални подаръци-изненада, които да допълнят екипировката му за бягане:)

Оставяме на вас да прецените бюджета и как да поднесете изненадата, а ние ще бъдем ваши съюзници в избора на най-добър подарък за вашия бегач/бегачка:)

Какво да подарим на бегач?

Идеи за коледен подарък на бегач 2019

 

Идея 1 – Аксесоари за глава и ръце

През студените дни главата и ръцете трябва да бъдат защитени, защото през тях се „губи“ най-бързо топлина и водят до охлаждане на тялото много бързо, ако не са взети „мерки“. Затова е важно да се бяга със шапка/лента на главата и ръкавици на ръцете, които са създадени от влагоотвеждаща материя, която гарантира отлична терморегулация по време на бягане.

img_20191213_185226

Шапка Brooks Notch Thermal Beanie Ash, 49 лв. Виж

Ръкавици Brooks Dash Glove, 49 лв. Виж

Шапка La Sportiva Neo Beanie Kiwi/Citrus, 50 лв. Виж

Ръкавици La Sportiva Trail Gloves, 79 лв. Виж

Всички шапки и ръкавици Виж

 

Идея 2 – Чорапи 

Банални на пръв поглед, чорапите някак несъзнателно се асоциират с подаръците за Коледа:)

Но за бегачите те са изключитено важни, особено за запалените и бягащите дълги дистанции. Несъмнено най-важната част от екипировката за бягане са обувките, но дори и най-добрата обувка може да създаде дискомфорт, ако не се носи с чорапи за бягане, които са от влагоотвеждаща материя и не позволяват задържане на влага/вода. Ние бихме предложили фаворитите на бегачите на ултра дълги бягания – чорапи Injinji, позволяващи на пръстите да се подредят и отстоят един от друг по естествен начин за едно по-комфортно усещане и превенция от мазоли. Поддръжка на свода и добър баланс на крака във всяка обувката. Препоръчваме серията ни с мериносова вълна, както и линииите с MW (midweight) плътност, която дава допънително омекотяване и комфорт в студените дни.

img_20191213_184645

Injinji Performance Trail MW MC/MintBerry, 36 лв. Виж

Injinji Performance Trail MW Crew/Dijon, 38 лв. Виж

Injinji Outdoor MW Crew NuWool/Charcoal, 44 лв. Виж

Injinji Performance Run 2.0 OW MC/Black, 28 лв. Виж

Всички чорапи Виж

 

Идея 3 – Облекло

Облеклото за бягане е важна част от екипировката, особено когато температурите са ниски или бегачът е ултрамаратонец. То трябва да бъде от влагоотвеждаща материя, но да бъде ергономично и с дизайн, позволяващ свобода на движението. Тук няма как да сбъркате в избора, защото дори и блуза за бягане с къс ръкав (които вече са доста намалени;), ще влезе в употреба на всеки бегач – или като слой в наслояването в обличането в студените дни или за тренировки на писта в зала/тренировки във фитнес зала.

img_20191214_103246

За нея Виж

За него Виж

 

Идея 4 – Системи за хидратация и вещи

При бягане на дълги дистанции е важно бегачът да остане добре хидратиран и да вземе със себе си важна екипировка (често задължителна при участия на състезания). Най-удобните системи за хидратация са коланите и раниците.

instinctА тук дори можем да предложим и раница-сак, която е създадена специално за бегачи, участващи на международни състезания, така че да отговаря на изискавнаията на повечето авиокомпании и да позволи „правилна“ организация на вещите:)

Раница-сак InStinct Duffel Pack 45L, 229 лв. Виж

Раница InStinct Evolution, 189 лв. Виж

Колан Salomon Agile 500 Belt Set, 100 лв. Виж

Всички раници и колани за бягане Виж

 

Идея 5 – Челник

През зимата всички бягащи след работа се сблъскват с проблема на ранното стъмване. Челникът става необходим, а за всички бегачи планирали ултра бягане през 2020 челникът става задължителен (част от списъка със задължителна екипировка за участие на планински ултрамаратон).

ledlenser-mh10-2

Челник Ledlenser MH3, 59 лв. Виж

Челник ledlenser NEO 10R, 196 лв. Виж

Всички челници Виж

 

Идея 6 – Дребни аксесоари

Тази категория припокрива някои от предложенията по-горе, но в нея ще съберем всички дребни аксеоари като например колан за закачане на стартов номер (в стартовите пакети организаторите на събития за бягане предлагат стартовият номер да бъде закачен на видно място с безопасни игли, което често е доста дразнещо като „ангажимент) или пък книга, която е на бегаческа тематика…… гети за обувки….ароматизатор за обувки….

img_20191213_185826

Колан за стартов номер InStinct Race Number Belt, 22 лв. Виж

Книги за бегачи Виж

Гети Altra Trail Gaiter, 49 лв. Виж

Всички аксесоари Виж (приложете филтъра от ляво, за да разгледате аксесоарите в категорията, която ви интересува;)

 

Идея 7 – Часовник за бягане

Този аксесоар е любим на почти всички бегачи. Подарявайки GPS мултиспорт часовник, вие подарявате – партньор в тренировките, треньор, следене на сън и активности през деня, помощник в състезанията, цел за напредък…….. премиум аксесоар за носене всеки ден 🙂

rhdr

Премиум GPS мултиспорт часовник Coros Vertix Mountain Hunter, 1175 лв. Виж

Премиум GPS мултиспорт часовник Garmin Fenix 6X Pro, 1469 лв. Виж

Премиум дамски GPS мултиспорт часовник Coros Apex 42 Gold, 589 лв. Виж

Всички GPS мултиспорт часовници и активити таркер гривни Виж

 

Идея 8 – Обувки за бягане 

Като специалисти в бягането можем да предложим избор от над 180 модела, селектирани между най-харесваните и високо оценявани модели на водещи брандове за бягане. А до Коледа сме в кампания със специални цени на определен модел всеки ден. Научете повече за кампанията Заедно отброяваме дните до Коледа тук и ни следете, за да грабнете желан модел на страхотна цена.

Обувката за бягане трябва да отговори на много индивидуални изисквания за всеки бегач, затова ако не познавате добре бегача, ако ние също не познаваме вашия бегач, по-скоро обувка за бягане като подарък не е добра идея ;(

img_20190531_123353

Обувки за бягане Виж

 

Идея 9 – Ваучер-подарък

Тук е мястото да ви предложим по-лесно решение за избор на подарък – RunningZone Gift Card. Стойността на ваучера е произволна, дава на приносителя му:

– избор от водещите марки за бягане, събрани на едно място;
– професионална консултация;
– анализ на стъпалото и походката със специализиран софтуер;
– помощ при избор на тренировъчна програма за начинаещи;
– преференциални цени и отстъпки.

RunningZone Gift Card може да бъде купена на място в магазини RunningZone или заявена по телефона и доставена oт куриер на  Econt.

 

Идея 10 – Посъветвайте се с нашия екип само от бегачи

Ако все още имате колебание какво да изберете за подарък или ви трябва още малко информация преди да вземете решение, ние ще се радваме да ви помогнем. Може да разчитате на нас за съвет за подарък, съобразен с навиците на конкретния бегач и нуждите му. Екипът ни от бегачи е вашият помощник за Коледен подарък!

Посетете ни, обадете ни се или ни пишете на www.runningzone.bg :

Running Zone Park Center

Park Center

бул. „Арсеналски“ 2, ет. 1

София 1421

m: +359 885 35 03 03

 

Running Zone Mladost

Mагазин 1

Младост 2, 261E

София 1799

t: +359 2 423 3535 I m: +359 885 12 60 83

christmas-tree-mladost

Пожелаваме ви щастливи и споделени празници!

Екип RunningZone