Какво да подарим на бегач за Коледа?


Сезонът на подаръците е в разгара си 🙂 Ако се чудите какво да подарите на бегач или на близък, който искате да запалите да бяга, тази статия е за вас. Прочетете я до края, за да си спестите лутане по магазините, висене на опашки и колебанието „Ще се хареса ли този подарък?“.

Бягането през зимата е страхотно, ако имаш правилната екипировка. Опитните бегачи вече са помислили за екипировката си и по-вероятно не им липсва нищо важно, но винаги има аксесоар, който ще ги зарадва, защото е супер технологичен и полезен, и по-вероятно са отложили да си набавят във времето. Ако пък бегачът е начинаещ, то със сигурност можете да го изненадате с необходим артикул за бягане.

Оставяме на вас да прецените бюджета, а от нас са предложения, както за по-голям такъв, така и за „по-стегнат“.

 

Какво да подарим на бегач?

Нашите 10 идеи

 

Идея 1 – Аксесоари за глава

pip

През студените дни главата трябва да бъде защитена, защото през нея се „губи“ най-бързо топлина и предизвиква охлаждане на тялото много бързо. Затова е важно да се бяга със шапка/бъф/лента, които са създадени от влагоотвеждаща материя, която гарантира отлична терморегулация на главата.

 • шапка Mizuno BreathThermo Pip, 39 лв.
 • бъф Craft Neck Warmer, 19 лв.(различни цветове). Бъфът е мултифумкционална кърпа, която може да се ползва, както като шапка или лента, така и като „шал“, дори маска пред лицето за по-студените дни.
 • лента Compressport ON/OFF Headband, 23,99 лв. (различни цветове)

 

Идея 2 –  Аксесоари за ръце

running-on-snow
Както споменахме в по-горната точка, ръцете също изстиват много бързо, което води и до охлаждане на цялото тяло, затова е важно да се носят ръкавици в студените дни, които да бъдат технологични и да гарантират добро влагоотвеждане.

 

Идея 3 – Чорапи

socks

Най-важната част от екипировката за бягане са обувките, но дори и най-добрата обувка може да създаде дискомфорт, ако не се носи с чорапи за бягане, които са от влагоотвеждащи материя и не позволяват задържане на влага/вода. Ние бихме предложили чорапи Injinji, позволяващи на пръстите да се подредят и отстоят един от друг по естествен начин за едно по-комфортно усещане и превенция от мазоли. Поддръжка на свода и добър баланс на крака във всяка обувката.

 

Идея 4 – Облекло

Облеклото за бягане е важна част от екипировката, особено когато температурите са ниски или бегачът е ултрамаратонец. То трябва да бъде от влагоотвеждаща материя, но да бъде ергономично и с дизайн, позволяващ свобода на движението.

 

Идея 5 – Системи за хидратация

При бягане на дълги дистанции е важно бегачът да остане добре хидратиран и да вземе със себе си важна екипировка (често задължителна при участия на състезания). Най-удобните системи за хидратация са коланите и раниците.

 

Идея 6 – Свободни ръце

Калъфите за телефон, позволяват на бегача не само да не носи в ръцете си устройството, но и да слуша музика, да ползва и навигира на телефона, докато е в калъфа. Телефонът остава защитен, но не губи функционалността си.

 

Идея 7 – Хубава музика

Слушалките за спорт Yurbuds са с патентована TwistLock  технология, която гарантира, че по време на активност и бягане, няма да се разместват или паднат. FlexSoft технологията им осигурява комфорт и няма да позволи на влагата да мине през тях, като междувременно няма да изолира напълно от заобикалящите звуци, така че бегачът да бъдете в безопасност. Перфектен звук от JBL.

 

Идея 8 – Литература

При нас ще откриете книгите за бягане на българския пазар. Мотивиращи и доказващи, че всеки може. Разгледайте тук.

 

Идея 9 – GPS часовник

Този аксесоар е любим на почти всички бегачи. Ако бюджета ви позволява да се разгърнете повече, това  е подаръкът, с който ще зарадвате много.

 

Идея 10 – Ваучер-подарък

15578592_1161335380610542_2447555793917132926_n

Тук е мястото да ви предложим по-лесно решение за избор на подарък – RunningZone Gift Card. Стойността на ваучера е произволна, дава на приносителя му:

 • избор от водещите марки за бягане, събрани на едно място;
 • професионална консултация;
 • анализ на стъпалото и походката със специализиран софтуер;
 • помощ при избор на тренировъчна програма за начинаещи;
 • преференциални цени и отстъпки.

 

 

12471585_905947919482624_3961057433032571985_o

Ако все още имате колебание какво да изберете за подарък или ви трябва още малко информация преди да вземете подаръка, ние ще се радваме да ви помогнем. Може да разчитате на нас за съвет за подарък, съобразен с навиците на конкретния бегач и нуждите му. Екипът ни от бегачи е на разположение,

 • както на място в магазина – гр. София, Младост 2, 261Е,
 • така и онлайн – info@runningzone.bg,
 • на телефон – +359885 181 055,
 • или поръчайте на www.runningzone.bg.

 

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Екип RunningZone