Витоша 100 с добри примери


Регистрацията за Витоша 100 отвори и вече има малко над 200 регистрирани скороходци. 2018 година организаторите ограничиха участниците (скороходци, кооездачи, дуатлон) до 2500 участника поради големия интерес. Тази година емблематично за България състезание ще се проведе на 15-16 юни. Остават по-малко от 65 дни.

В желанието си да помогнем на бегачите, които за първи път ще правят Обиколката на Витоша, поканихме запалени и опитни бегачи, които да бъдат добър пример и ментор на един бегач до старта на Витоша 100.
Представяме ви:
Мария Николова -Мария е машина и често финишира в топ 5 в общото класиране на равно с мъжете. Мария е победителката на Витоша 100, 2017г., 2018г., а на UTMB, 2018г. стана 9-та. Свикнали сме да я виждаме като победител на всяко нейно участието на планински ултра маратон в България, а и навън доста често.
Ели Григоорва – Ели стана 2-ра при жените на Витоша 100, 2017г., а същата година на Персенк Ултра, 160 км. – 3-та. Ели ще участва за 8 пореден път на Витоша 100:)
Краси Георгиев – Ултрамаратонец, диетолог, треньор и приключенец. Краси има зад гърба си над 60 маратона, 30 ултрамаратона, 5х100 мили….Бягал е в Камбоджа, Арктика (Северен полярен кръг)… Завършил е успешно Marathon des Sable (251 km в пустинята Сахара) и е единственият българин завършил BadWater (135 мили през Долината на смъртта).
Христо Цветков – Победител 2018г. Spring 360, 12 ч. с национален рекорд. Второ място-2019г. Европейското първенство по 24 часово бягане, Тимишоара, 27 място и национален рекорд. Хален маратон – 100 км под 9 часа. Успешно завършен Спартатлон 2018г.

Всеки ментор ще си избере бегач, на който ще помогне в подготовка в оставащите дни до старта. Бегачите ще получат съвети и споделен опит, а всички останали ще можем да следим тренировките им в Strava, емоциите и настроенията им и дори дистанционно да следваме и да извлечем полезното за себе си.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧА?
Всеки, който желае да бъде избран от ментор, ще трябва да ни изпрати имейл на info@runningzone.bg, в който да ни разкаже малко повече за себе си:
1.) От колко време бягаш?
2.) Колко километра е най-дългото ти бягане и кога е било?
3.) Бягал/а ли си трейл?
4.) Как се подготвяш до момента за Витоша 100, следваш ли програма?
5.) Какви тренировки правиш на седмична база? – тук ще са полезни линкове към приложения за бягане.
6.) Кой искаш да бъде твой ментор?
7.) На какви състезания си участвал/а през 2018г.?

Бегачите, желаещи да се включат и да имат един от запалените бегачи за свой ментор, ще трябва:
– Да са съгласни да публикуват и споделят информация за тренировките си, хранителния си режим;
– Да ползват Strava за всяка тренировка, която да бъде „отключена“/видима за всички;
– Да имат приемливо ниво на подготовка (да не са с очакването, че за два месеца могат да се подготвят за Витоша 100);
– Да носят отговорност за действията и решенията си, познавайки здравословното си състояние;
– Да участват на Витоша 100 🙂

Всеки ментор – Мария, Ели, Краси, Ицо, ще избере бегач на база информацията, която ни предоставите и която ще бъде обработена само и единствено за нуждите на инициативата.

Ще очакваме отговори на въпросите до 15 Април на имейл info@runningzone.bg .

Нямаме търпение да открием сезона на ултрите и да следваме добрите примери!

Нашите добри примери за Витоша 100 са избрали бегачите, на които да помогнат и колкото и да им беше трудно, можем да обявим четиримата бегачи:
– Мария Николва ще помага в тренировката за Витоша 100 на Владимир Станоев;
– Ели Григорова ще помага в тренировката за Витоша 100 на Велина Георгиева;
– Краси Георгиев ще помага в тренировката за Витоша 100 на Лъчезар Тодоров;
– Христо Цветков ще помага в тренировката за Витоша 100 на Валентин Парков.

Утре (18/4/19) ще се пишем на избраните 🙂