Витоша 100 – въпроси и отговори


Витоша 100 е състезанието, което най-много вълнува всички през този месец. Интересът и желанието на бегачи, колоездачи и скороходци тази година е забележителен. Към днешна дата 4/6 има над 2500 регистрирани, като организаторите обявиха, че ще допуснат до състезанието точно 2500 участника! Ние от RunningZone също се вълнуваме (Никола, Ели и Иво ще участват за пореден път) и за да бъдем максимално полезни на всички бегачи, ще се предложим няколко поредни дискусии преди Обиколката на Витоша с едни от най-опитните и добри бегачи, които да споделят опит и да отговорят на въпроси, които вълнуват участниците. Ще направим няколко поредни дискусии през юни.

Ето и водещите на дискусиите:

…………………………………………………………….

8/6 – Краси Георгиев

krase_v100

Профил: Ултрамаратонец, диетолог, треньор и приключенец. Краси има зад гърба си над 60 маратона, 30 ултрамаратона, 5х100 мили….Бягал е в Камбоджа, Арктика (Северен полярен кръг)… Завършил е успешно Marathon des Sable (251 km в пустинята Сахара) и е единственият българин завършил BadWater (135 мили през Долината на смъртта). А този януари предизвика себе си в България, в столичен мол, бягайки 36 часа без прекъсване на бягаща пътека, подкрепяйки благотворилена кауза.

Тема: Готови ли сме за изпитанието? Как да се подготвим психически? Каква е ролята на храната за успеха ни?

 

11/6 – Христо Цветков 

ico_v100

Профил: 2018г. -> Победител на Spring 360, 12 ч. с национален рекорд. Европейското първенство по 24 часово бягане, Тимишоара, 27 място и национален рекорд. Хален маратон – 100 км под 9 часа.

Тема: Хранене, бягане, екипировка и стратегия.

1. Кой съм аз и за какво се боря, защо ме поканиха?

2. Колко точно е трудно човек да завърши Обиколката?

3. Тренировки – как да се подготвите успешно? (spoiler alert : вече е късно)

4. Екипиовка – какво да (не)носите със себе си на Обиколката?

5. Ядене и пиене (любимото ми) – правила и съвети, които работят при мен.

6. В деня преди състезанието – как минава денонощието преди старта?

7. От Бояна до Чуйпетлово в детайли.

8. От Чуйпетлово до Брезите в детайли.

9. От Брезите до Финала в детайли.

10. Aлтернативни начини за слизане по стълби в дните след финала.

 

13/6 – Ивайло Хаджиев

ivo_v100-2

Профил: Ултрабегач, блогър и запален бегач в крак с най-новите и интересни неща в екипировката и аксесоарите за бягане. Иво може да впечатли всеки с познанията са за обувките за бягане. Ивайло Хаджиев, „абониран““ за 3-то място на Витоша 100, както сам се шегува. От 3 участия има 2 трети места последните две години. Също така, той има опит от над десет други ултрамаратона в България и чужбина, като дори е имал късмета (както сам се шегува) да спечели някои от тях.

Тема: В дискусията ще се разнищят трасето на Витоша 100, базовите стратегии за успешно завършване, ще стане и дума за трикове как да се предпазите от типичните болежки и контузии, каква трябва да е подходящата екипировка в зависимост от желаното време за финиширане и капризите на природата.

 

19/6 – Мария Николова

maria_v100

Профил: Мария Николова е най-високо рейтингованата българска бегачка в ITRA. Мария има толкова много победи, че ни е  трудно да ги изброим. Витоша 100, 2017г. – 1-во място.

Тема: Отворена дискусия въпроси/отговори.

 

21/6 – Никола Николов и Ели Григорова

Профил: Екип RunningZone. Никола има 10 ултрамаратона 100+ км с 1000+ м Д за 2017г. Ели – Витоша 100, 2017г. – 2-ро място, Персенк Ултра, 2017 г. – 3-то място.

Тема: Отворена дискусия въпроси/отговори.

…………………………………………………………….

Начало: 19:00 ч.

Очаквана продължителност: 1 ч.

Място: магазин Running Zone, гр. София, Младост 2, 261Е

rz_v100

NB: Знаем че това, което ще чуете по време на дискусиите не е универсално решение или правилен отговор на въпросите ви. Затова сме поканили различни като виждания/стратегия/възраст/пол, но запалени бегачи, а на вас оставяме да излечете максималното за себе си.

Очакваме ви!